Nákupy na internetu: Jak ušetřit peníze?
Nákupy na internetu se stávají stále běžnější součástí našeho života. Nabízí širokou škálu produktů a služeb z pohodlí domova....
Nákupy na internetu se stávají stále běžnější součástí našeho života. Nabízí širokou škálu produktů a služeb z pohodlí domova....
V posledních letech se online prodej stává stále atraktivnější možností pro podnikání z domova. E-shop umožňuje oslovit široké...
Oblíbený dezert s historií Eskymo řezy, to není jen tak ledajaký dezert. Je to sladká vzpomínka na dětství, symbol Vánoc a pro mnohé i...
Původ a historie pepře Pepř, tato nepostradatelná ingredience v kuchyních po celém světě, má svůj původ zahalený tajemstvím a opředený legendami. Jeho historie sahá tisíce let zpět do dob starověké Indie, kde byl pepř nejen kořením, ale také platidlem a symbolem bohatství. Pepřovník černý, popínavá rostlina z ...
31. 12. 2024
Uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu. Rýžové nudle s kuřecím masem, to je jídlo, které si zamilujete pro jeho jednoduchost a lahodnou chuť. Ať už se chystáte na rychlý oběd nebo večeři pro přátele, rýžové nudle s kuřecím masem jsou skvělou volbou. Uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu. Obvykle je stačí...
26. 12. 2024
Krása ve skle: Trendy dezert Dezerty ve skleničkách jsou stále oblíbenější a není se čemu divit. Tato elegantní forma servírování dodá každému dezertu punc luxusu a sofistikovanosti. Navrstvené ingredience v průhledném skle navíc vytváří pastvu pro oči, která láká k ochutnání. Trendy v dezertech do skleničky se...
20. 12. 2024
Nadýchaná bábovka: Tajemství zakysané smetany Zakysaná smetana je tajnou zbraní pro dokonale nadýchanou a vláčnou bábovku. Její kyselost reaguje s kypřicím práškem a vytváří tak jemné bublinky, které dodají těstu lehkost. Zároveň dodává bábovce příjemně nakyslou chuť, která krásně ladí se sladkým těstem a...
14. 12. 2024
Život a dílo Josefa Vařeky Josef Vařeka byl známý svou vášní pro gastronomii a láskou k dobrému jídlu, kterou sdílel se svými blízkými. Jeho přátelé a rodina na něj vzpomínají jako na talentovaného kuchaře, který dokázal z obyčejných surovin vykouzlit nezapomenutelné pokrmy. Vařeka věřil, že jídlo má moc spojovat...
08. 12. 2024
Segedín: Česká klasika Segedín, pro mnohé synonymum pro nedělní oběd u babičky, je neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Tento pokrm, jehož hlavními ingrediencemi jsou kysané zelí a vepřové maso, v sobě snoubí sytost a lahodnou chuť, která zahřeje na těle i na duši. Přestože se jeho název odkazuje na maďarský...
02. 12. 2024
Atmosféra francouzské restaurace Představte si atmosféru typické francouzské restaurace, kde se zastavil čas. Přesně takovou atmosféru najdete v mnoha podnicích pojmenovaných "La Gare", což ve francouzštině znamená "nádraží". Tyto restaurace často sídlí v budovách bývalých nádražních restaurací a zachovávají si...
26. 11. 2024
Vinařství u kapličky: Rodinná tradice Vinařství u kapličky není jenom název, je to odkaz na naši historii a vášeň pro víno. Už po generace naše rodina pečuje o vinice s láskou a úctou k tradicím. Dědeček vždycky říkal, že víno je dar od Boha a my musíme být vděční za každou sklizeň. Vinařství se u nás dědí z...
20. 11. 2024
Amarant: Zapomenutá obilovina Amarant, často mylně považovaný za obilovinu, je ve skutečnosti pseudoobilovina. Stejně jako quinoa nebo pohanka nepatří mezi trávy, ale jeho semena se používají podobným způsobem. Amarant byl pro své nutriční vlastnosti důležitou součástí jídelníčku starých Aztéků a Inků. Obsahuje...
21. 10. 2024
Pistácie v kuchyni Pistácie, tyhle drobné zelené oříšky, jsou ve skutečnosti semena stromu pistácie pravé, který roste v suchých a horkých oblastech. Pochází z Blízkého východu a Střední Asie, kde se těší oblibě už po tisíciletí. Chuť pistácií je jemná, lehce nasládlá a máslová. Díky své všestrannosti si...
15. 10. 2024
Historie nudlí Nudle, ty tenké proužky těsta, které tak milujeme v nejrůznějších podobách, mají překvapivě dlouhou a bohatou historii. Zatímco si je často spojujeme s Itálií a lahodnými pokrmy jako spaghetti carbonara nebo lasagne, jejich kořeny sahají mnohem dál do minulosti a na východ. Archeologické nálezy naznačují,...
09. 10. 2024
Oblíbený dezert s historií Eskymo řezy, to není jen tak ledajaký dezert. Je to sladká vzpomínka na dětství, symbol Vánoc a pro mnohé i chuť domova. Historie tohoto oblíbeného cukroví sahá až do první republiky, kdy se objevil v kuchařkách pod názvem „negr v košili“. Naštěstí se tento nelichotivý název časem...
03. 10. 2024